« NAZAD ·  POČETNA / KOZMETIKA / BALZAMI

Balzami za kosu 

GLAVNA ULOGA BALZAMA
Prilikom šamponiranja, negativno naelektrisane čestice iz šampona rastvaraju nečistoće koje odlaze sa kose ispiranjem vodom. Međutim, po pravilu na površini kose ostaje višak negativnog naelektrisaja zbog čega je ona posle ispiranja oštra, mrsi se i ako se takva raščešljava, dolazi do oštećenja njene površine.

Balzami se koriste da neutrališu naelektrisanje, olakšaju češljanje kose, zaštite površinu vlasi i učine ih glatkim i mekim. Nakon delovanja balzama kosa se lako češlja, meka je i sjajna i ne oštećuje se.

ZNAČAJ PRAVILNOG IZBORA BALZAMA
Način na koji balzam deluje mnogo zavisi od tipa kose i stepena oštećenja. U poređenju sa prirodnom kosom, bojena i blajhana je u većoj meri oštećena i naelektrisana nakon šampona. Aktivne supstance iz balzama neutrališu naelektrisanje, ali ako ih ima u višku, čvrsto se vezuju za vlasi, talože se i stvaraju sopstveno naelektrisanje. Tada mogu da se dese dve negativne pojave:
- kose se naelektriše, „pucketa“ dok se češlja, nemirna je i oštra
- pri sledećem pranju, sastojci iz šampona se vezuju za taj višak kondicionera i, umesto da rastvore nečistoće, stvaraju čvrste taloge koje je još teže oprati!

Zato je za dobar rezultat veoma važno proceniti stanje kose i odabrati adekvatan balzam.

STILL i POPART

Naši brendovi STILL i POPART nude balzame čija je jačina precizno prilagođena stanju kose, pa to garantuje odlične rezultate i prilikom njihove dugotrajne upotrebe.

Dubinsko delovanje i specijalna zaštita kose od UV zračenja, duvanskog dima, isušivanja…

Gusti krem-balzami na bazi prirodnih sastojaka za dodatnu negu kose i kože glave.

Provereno brzo i lako raščešljavanje. Kosa postaje meka i sjajna.

  
 
Kontakt